Erhvervsakademierne har størst STEM-fremgang i sektoren

STEM-optag

Optaget på de såkaldte STEM-uddannelser er vokset med 197 flere studerende.Der er meroptag på erhvervsakademierne (199) og på bacheloruddannelser (96) men en tilbagegang på 98 studerende på professionsbacheloruddannelser.

Optaget på de såkaldte STEM-uddannelser er steget med 1% på alle videregående uddannelser. STEM er en engelsk forkortelse for science, technology, engineering og mathematics. I absolutte tal er der optaget 197 flere studerende end i 2018, så årets optag er 15.448 STEM-studerende. Tallene er fra Undervisnings- og Forskningsministeriet. Det dækker over et meroptag på 199 på erhvervsakademierne, et meroptag på STEM-bachelor-uddannelser på 96 samt en tilbagegang på 98 studerende i STEM-optag på professionsbacheloruddannelser.

Uddannelsesministeriet har også set på fordeling af STEM-optag på ledighedsdimensionerede og ikke-ledighedsdimensionerede uddannelser. Førstnævnte falder svagt (tilbagegangen er på 4 studerende), mens det ikke-dimensionerede optag er steget med 201 studerende. IT-uddannelser og civilingeniøruddannelser indenfor STEM går frem, mens diplomuddannelser på feltet går tilbage. Kønsbalancen på STEM-området har stort set været stabil i årevis, andelen af kvinder ligger på 30-32%