Erhvervsakademierne glæder sig over erhvervsskolernes fremgang

Nyhed

På landets erhvervsakademier er der tilfredshed over, at flere og flere unge vælger en erhvervsuddannelse efter at have afsluttet deres folkeskoleeksamen.

Fire studerende laver gruppearbejde.
Studiegruppe på Erhvervsakademi Aarhus

En del af disse unge vil nemlig efter endt erhvervsuddannelse læse videre på et erhvervsakademi, viser tal fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Derfor vækker det glæde på landets erhvervsakademier, at erhvervsskolerne for første gang i 13 år oplever en stigning i antallet af ansøgere. Det siger Niels Egelund, der er formand for Erhvervsakademiernes Rektorkollegium.

”Vi får flere og flere unge ind, som har en erhvervsuddannelse som baggrund – eksempelvis tømrer, ernæringsassistent eller handelsuddannet. Disse unge er gode studerende med kendskab til praksis, og dem er der rift om blandt arbejdsgiverne. En praksisnær uddannelse med en akademisk overbygning er særdeles efterspurgt på det danske arbejdsmarked. Samtidig ligger tendensen også fint i tråd med regeringens ønske om, at et større antal unge uddanner sig på korte videregående, praksisnære uddannelser,” siger Niels Egelund.

To ud af ti
På landets erhvervsakademier viser tal fra FIVU.dk, at op mod 23 pct. af de optagne er erhvervsuddannede. Erhvervsakademi Dania i Midtjylland topper med 23,1 pct. erhvervsuddannede i gennemsnit af de optagne ved studiestart i september 2013. For Erhvervsakademi Lillebælt er tallet 21,8 pct. og på Erhvervsakademi Sjælland var 20,2 pct. af de studerende fra starten af studieåret 2013-2014 erhvervsuddannede. På udvalgte uddannelser er tallet langt højere. For procesteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Sjælland er tallet fx 72 pct.