Faglærte får gratis efteruddannelse: ‘Det er alletiders mulighed’

Nyhed

Erhvervsakademi Aarhus har stor succes med at efteruddanne faglærte og ufaglærte, der enten vil opkvalificere sig eller på sigt skifte spor i karrieren.

Troels Lund på EAAA

Fagleder Birgit Knudsen fra Aarhus Vand er en af de mange faglærte, der efteruddanner sig via ordningen sideløbende med fuldtidsjobbet. Hun læser et HR-fag.

”Det er en alletiders mulighed. Jeg får rigtig meget viden, inspiration og nye værktøjer. Med det kan jeg bedre understøtte ledelsen og yde en mere professionel HR-indsats,” siger Birgit Knudsen, der er uddannet på kontor og har arbejdet med løn- og personaleadministration i mere end 16 år.

‘Det giver rigtig god mening’

En anden studerende er Senior Trainer Søren Grundtvig fra BESTSELLER. Han kører hver mandag fra Vejle til Erhvervsakademi Aarhus for at blive klogere på HR-faget.

”Det giver rigtig god mening for mig at efteruddanne mig indenfor dette fagområde. Nu får jeg papir på, at jeg har kompetencerne til at gøre det, jeg har arbejdet med i årevis. Omstillingsfonden var det skub, der fik mig i gang med at studere,” siger Søren Grundtvig, der oprindeligt er uddannet speditør og skuespiller, men har arbejdet med ledelse og træning af personale i BESTSELLER-koncernen i mere end 11 år.  

8.189 faglærte og ufaglærte får gratis efteruddannelse

På trods af, at det på nogle institutioner har været svært at få alle midlerne i Omstillingsfonden ud og arbejde, så viser nye tal fra Erhvervsakademi Aarhus, at de østjyske virksomheder har fået øjnene op for den statslige pulje.

Siden efteråret 2018, hvor Omstillingsfonden blev oprettet, har 987 personer benyttet sig af muligheden og efteruddannet sig på Erhvervsakademi Aarhus. På landsplan er tallet 8189 personer.

Fonden blev etableret, efter at Regeringen og arbejdsmarkedets parter i oktober 2017 indgik en trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse. Akademiet er ’best in class’ i erhvervsakademisektoren til at få aktiveret pengene fra Omstillingsfonden.

Tæt kontakt med erhvervsliv om uddannelsesstøtte

Mandag besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og hans folketingskollega Leif Lahn Jensen fra Socialdemokratiet Erhvervsakademi Aarhus (billede) for at blive klogere på den lokale succes. 

”Det glæder mig at se, at Erhvervsakademi Aarhus er Danmarksmestre i at få pengene fra den seneste trepartsaftale ud og arbejde. Masser af efteruddannelse til medarbejdere, der enten gerne vil opkvalificere sig eller skifte spor i karrieren er netop dét, som vi har brug for i en situation, hvor ny teknologi og globalisering betyder, at mange har et job, der ændrer sig hastigt i disse år,” siger Troels Lund Poulsen. 

Markedschef Brian Kruse Jacobsen fra Erhvervsakademi Aarhus fortæller, at akademiet til dagligt er i dialog med mere end 100 virksomheder og derfor har kunnet slå på tromme for denne unikke mulighed for at få ny viden, færdigheder og kompetencer betalt af de statslige efteruddannelseskroner, der ligger i den årlige pulje fra Omstillingsfonden.

Læs her, hvordan du får del i uddannelseskronerne.

Elektriker dygtiggør sig indenfor ledelse

For elektriker Steffen Glud Jensen har muligheden for at få en efteruddannelse betalt af Omstillingsfonden betydet, at han lige nu efteruddanner sig i ledelse sideløbende med sit job som vindmølletekniker hos Ørsted.

”Det betyder, at jeg kan blive ved at være motiveret og arbejde med mit fag. Jeg har en masse praktisk erfaring. Jeg kan ikke holde til at arbejde som håndværker resten af mit arbejdsliv, så dette giver mig nogle flere kort på hånden og er en investering i min fremtid,” siger Steffen, der bor i Skive og læser akademifag i ledelse i Aarhus en dag om ugen.