Næsten 3.000 nye studerende begyndte på erhvervsakademierne den 1. februar.

Nyhed

Det blev til introdage online, da nye studerende begyndte på en uddannelse på et erhvervsakademi i februar.

Undervisning online

De cirka 3.000 nye studerende måtte mødes online til dette års vinteroptag.

På trods af Corona og udsigten til at skulle begynde studietiden bag en skærm, har interessen været stor for at begynde på en af erhvervsakademiernes uddannelser den 1. februar i år. Før studestart fik 2.883 ansøgere besked om, at de var optaget på uddannelser som laborant, softwareudvikler, datamatiker, el-installatør og markedsføringsøkonom – blot for at nævne en håndfuld.

På Erhvervsakademi Aarhus kunne de for første gang byde velkommen til studerende på professionsbacheloruddannelsen i it-arkitekur. Holdet var næsten helt fyldt, selv om landet stadig var lukket ned ved studiestart.

Cphbusiness kunne byde velkommen til flest i februar med 892 nye studerende. På den spritnye campus i Slotsarkaderne i Hillerød blev lidt over 60 optaget på studiet som financial controller. Det er en uddannelse rettet mod virksomheder, der for eksempel har brug for medarbejdere til at tage sig af regnskab, fortæller chefkonsulent Søren Meyer fra Cphbusiness.

”Vores finansielle uddannelser er virkelig i vækst. De er utroligt populære blandt ansøgerne,” siger han.

Flest nye på bygningskonstruktør på KEA

Københavns Erhvervsakademi har optaget 825 og er dermed det erhvervsakademi, der har optaget næstflest på de fem adresser på Nørrebro og i Hellerup. Der er flest nye på uddannelsen til bygningskonstruktør, der har tiltrukket lidt over 250.

Erhvervsakademi Dania udbyder blandt andet uddannelser i Randers, Hedensted og Silkeborg. Her er antallet af nye studerende næsten det samme som for et år siden. I år er der optaget 172; én mindre end i 2020. Uddannelsen til markedsføringsøkonom er gået mest frem. Fra 21 i 2020 til 29 i år.

På IBA Erhvervsakademi Kolding kunne 97 studerende begynde på et nyt studie. 50 af dem var på uddannelsen til markedsføringsøkonom.

Erhvervsakademi MidtVest holder til i Holstebro, Herning og Skjern, og her er vinteroptaget noget større end for et år siden. I alt 134 studerende fik før semesterets begyndelse den 1. februar besked om, at de var kommet ind. I 2020 var tallet 109.

Zealand kunne på vinteroptaget byde velkommen til 499 nye studerende. 

Der er otte erhvervsakademier i Danske Erhvervsakademier. Erhvervsakademi SydVest er ikke med i artiklen, da der er ikke vinteroptag.

Nye studerende på Zealand er fokuserede, selv om de ikke må møde op fysisk