”Vores studerende er fokuserede, selv om de ikke må møde op”

Nyhed

De studerende på uddannelsen til serviceøkonom på Zealand har taget det pænt, at de ikke må møde op fysisk til studiestart den 1. februar, fortæller lektor Daniel Præstbro Nielsen.

Lektor Daniel Præsbro Nielsen

Zealand kunne i februar byde velkommen til 499 af de i alt 2.883 nye studerende på landets erhvervsakademier.

Den store forskel i år var, at de studerende skulle begynde under en pandemi og nedlukning. I efteråret var dele af landet stadig åbent, før det meste – også uddannelserne – måtte lukke for fysisk fremmøde igen i december.

Men denne gang skulle det hele foregå online, og det var en ny oplevelse for lektor Daniel Præstbro Nielsen, der i flere år har undervist på uddannelsen til serviceøkonom. I februar kunne han og kollegaen Michael byde velkommen til to hold med cirka 25 på hver.

De studerende har ifølge Daniel taget godt imod at skulle begynde uden at være sammen med hinanden og underviserne.

”De har en rigtig fin forståelse af, at det er på nogle andre præmisser, når nu ikke de kan møde op fysisk,” siger han.

De studerende bruger i høj grad Facebook og Messenger til at få en dialog i gang udenfor selve undervisningen, og det har ifølge Daniel været en rigtig positiv oplevelse at have to hold, der ikke må møde op på grund af pandemien.

”De er meget fokuserede, og den energi forsøger vi at holde fast i. Vi kan for eksempel se, at der ikke er mange, der byder ind, når vi har oplæg i online-undervisningen. Så prøver vi at lave lidt færre oplæg, så de studerende selv kan komme på banen,” fortæller han.

Daniel peger på, at de studerende hurtigt går i gang med opgaver. Samtidig har han og kollegerne mulighed for hurtigt at få en dialog med dem, der måske ikke siger så meget.

”Det kan vi nok opdage lidt hurtigere, når alle har tændt kamera og navn på skærmen, hvor det med fysisk undervisning kan tage lidt længere tid at lære alle navne”, siger han.

Læs mere om vinteroptaget på erhvervsakademierne