Nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser – Danske Erhvervsakademiers indspil

DKEA mener

Danske Erhvervsakademier har i dag sendt sit indspil om nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser til Uddannelses- og Forskningsminister Esben Lunde Larsen

 

Erhvervsakademisektoren lægger vægt på, at vi får et bevillingssystem, som tager højde for de forskelle, der er inden for den videregående uddannelsessektor. Erhvervsakademierne tilbyder uddannelse i 27 byer landet over og har en meget bred fagpalette med et af den videregående sektors højeste gennemsnitlige timetal. Disse forhold bør der tages hensyn til ved fastlæggelsen af et nyt system, som i øvrigt bør arve de samme dyder, som det eksisterende taxametersystem.

I en decentral model skal det kunne tildele bevillinger effektivt og gennemskueligt og give incitamenter til en hensigtsmæssig adfærd hos både modtagere og givere af bevillingerne. Det skal derfor kunne håndtere ændringer i søgemønstre og søgeomfang blandt de uddannelsessøgende. Samtidigt skal det muliggøre politiske prioriteringer, som fx tilskyndelser til at tage bestemte typer af uddannelser og i øvrigt fungere som et egnet grundlag for institutionernes økonomistyring og prioritering, således at der ikke træffes uhensigtsmæssige beslutninger.