Holdning til uddannelsesstationer

Uddannelsesstationer – vi er med

Siden 2017 har erhvervsakademier og professionshøjskoler haft mulighed for at udbyde dele af deres uddannelser på en såkaldt uddannelsesstation, på steder hvor der er behov for det. I 2018 blev de 10 første uddannelsesstationer oprettet som en del af regeringens Bedre Balance II. Danske Erhvervsakademier støtter oprettelsen af flere uddannelsesstationer, men understreger at det skal ske indenfor gældende regler for oprettelse af nye uddannelser.

Kvinde med rygsæk og bagage ved station

Bedre Balance II fra januar 2018 er regeringens plan for anden runde udflytning af statslige arbejdspladser, men indeholder desuden en plan for skabelse af flere uddannelsesmuligheder rundt om i landet.  Baggrunden er, at ”vækst og udvikling i hele Danmark kræver kvalificerede medarbejdere med de rette kompetencer, der kan understøtte rekrutteringsgrundlaget for private virksomheder. Det gælder for større såvel som for mindre byer. Udover etableringen af statslige arbejdspladser vil regeringen derfor etablere 500-1000 uddannelsespladser i en række byer, så muligheden for at tage en relevant uddannelse lokalt bliver tilgængelig i flere dele af landet.” (Bedre Balance II, side 4).

Medlemmer af Danske Erhvervsakademier har taget godt imod den nye mulighed for at udbyde uddannelse flere steder. I sommeren 2018 åbnede vores medlemmer 4 uddannelsesstationer disse steder:

  • Hedensted – automationsteknolog – EA Dania i Randers
  • Nykøbing Falster – produktionsteknolog – Zealand Sjællands Erhvervsakademi
  • Skjern – Markedsføringsøkonom – EA Midtvest i Herning
  • Rønne – Datamatiker samt innovation og entrepreneurship – Cphbusiness Kgs. Lyngby

I sommeren 2019 åbner Zealand Sjællands Erhvervsakademi en uddannelsesstation i Holbæk, som skal uddanne finansøkonomer.

Det gælder for alle disse stationer, at de er oprettet i tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv, som har peget på et udækket behov for uddannelserne.