Flere vil tage en uddannelse på et erhvervsakademi

Nyhed

Dagens tal over ansøgere på de videregående uddannelser viser, at 2 procent flere end sidste år har søgt ind på et erhvervsakademi som 1. prioritet.

En gruppe studerende sidder ved et bord

14.691 unge har i 2021 søgt ind på et erhvervsakademi som 1. prioritet. Det er en stigning på 269 eller 2 procent i forhold til 2020. Generelt har 93.388 søgt en videregående uddannelse på tværs af erhvervsakademier, professionshøjskoler, universiteter, de maritime og kunstneriske uddannelser.

Der bliver udbudt uddannelser på de otte erhvervsakademier i hele landet, og der er stor forskel på søgningen. Erhvervsakademi Aarhus og Dania har den største fremgang. På begge akademier har 6 procent flere søgt optagelse som første prioritet sammenlignet med 2020. På Sjælland har Zealand også fået flere ansøgere – 4 procent flere har søgt en af uddannelserne.

2 procent flere end i 2020 har søgt en uddannelse på et erhvervsakademi som 1. prioritet.14.691 har søgt et erhvervsakademi som 1. prioritet den 5. juli 2021 ...
...

Det er svært at tiltrække studerende i hele landet, og der er desværre tilbagegang i søgningen på flere erhvervsakademier udenfor de største byer. Erhvervsakademi MidtVest, IBA Erhvervsakademi Kolding og Erhvervsakademi Sydvest har fået færre ansøgninger sammenlignet med for et år siden. På Erhvervsakademi MidtVest har 39 færre søgt om optagelse, og det svarer til et fald på 11 procent.

Færre søger de uddannelser, erhvervslivet har brug for

På trods af stor mangel på it-medarbejdere, er der færre ansøgere målrettet den slags beskæftigelse. Søgningen på en erhvervsakademiuddannelse eller professionsbachelor indenfor it er faldet med 6 procent i forhold til for et år siden. Der er heller ingen fremgang i søgningen på de tekniske uddannelser.

Erhvervsakademiernes uddannelser er kendetegnet ved at være rettet mod især de små og mellemstore virksomheder i det private. 90 procent af dimittenderne finder arbejde i private virksomheder efter endt uddannelse. Derfor er det glædeligt at konstatere, at 8 af de af 25 mest søgte uddannelser er på et erhvervsakademi. De meste populære uddannelser er markedsføringsøkonom med 2.542 ansøgninger som 1.prioritet. Det er en fremgang på 4 procent sammenlignet med 2020. Den næstmest søgte er finansøkonom, mens bygningskonstruktøren er tredje mest søgte.

Den 28. juli får ansøgerne at vide, om de er blevet optaget.