Fremtidens undervisere skal mestre de digitale muligheder

Digital kompetenceudvikling

Uddannelses- og forskningsministeren giver 45 millioner kroner til ni nye projekter, som skal styrke undervisernes digitale kompetence på de videregående uddannelser. Et af dem ligger hos SmartLearning, som vil styrke kendskabet til kunstig intelligens på erhvervsøkonomiske uddannelse i samarbejde med Copenhagen Business School (CBS).

AI-illustration

”Vores børn og unge vokser op i en digital tidsalder, hvor det er vigtigt at de kan forstå og udnytte de muligheder, teknologien tilbyder. Men de skal også forstå fælderne og forholde sig kritisk til, hvordan vi bruger teknologien. Her spiller underviserne på de videregående uddannelser en vigtig rolle, for det er dem, der klæder de studerende på til deres fremtidige arbejdsliv,” siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Derfor bevilger hun støtte til ni nye udviklingsprojekter.

SmartLearning er gået sammen med Copenhagen Business School om et projekt om kunstig intelligens for undervisere på erhvervsøkonomiske uddannelser, som vil blive formidlet online.

Erhversakademi Aarhus er med i et projekt med fem andre partnere om digital kompetenceudvikling af undervisere på byggeriets videregående uddannelser. Zealand er gået sammen med RUC og Prfessionshøjskolen Absalon om et projekt om ”det dobbelte læringsfællesskab”, som både vil dygtiggøre underviserne, fastholde deres interesser i brug af nye teknologier i undervisningen og bane vej for uformelle netværk mellem underviserne, så de kan støtte og inspirere hinanden på tværs af institutioner.