SmartLearning har succes med virtuelle læringsrum

Debatindlæg i Jyllands-Posten

"Virtuelle læringsrum er begyndelsen på en lang vækstrejse", skriver Charlotte Lundblad i et debatindlæg i Jyllands-Posten 10. februar 2019. Hun er formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier. Læs hele teksten nedenfor.

Charlotte Lundblad

I et samfund hvor udviklingen går stærkt og arbejdsmarkedet forandrer sig med rivende hast er efteruddannelse et vigtigt element i den livslange læring, som kan sikre, at medarbejderne forbliver relevante for virksomhederne, som på deres side har brug for hele tiden at kunne sørge for at de ansattes kompetencer udvikler sig i trit med behovet.

Efteruddannelse kan være andet end en gruppe studerende, der møder op i et klasselokale for at modtage undervisning. Siden 2013 har SmartLearning, som er stiftet af de 8 erhvervsakademier, tilbudt efteruddannelse på akademi- og diplomniveau i et virtuelt online univers, hvor læringen i vid udstrækning er uafhængig af tid og sted. Et tilbud som bliver mere og mere efterspurgt i markedet, hvilket vi selvsagt er glade for. Danske Erhvervsakademier er en førende leverandør af efteruddannelse som traditionel undervisning i klasselokaler på akademierne Det har mange kvaliteter men også indlysende begrænsninger. Uddannelse af voksne mennesker, som både har fast arbejde og familie bliver let til en ekstra belastning i en kalender, som allerede er pakket til bristepunktet, hvis det alt sammen er bundet til et bestemt sted på faste tidspunkter. SmartLearnings virtuelle læringsrum fjerner disse begrænsninger.

Det første hele driftsår var 2014, hvor SmartLearning solgte kurser for 12,2 mio. kr. I 2019 var omsætningen steget til 23,9 mio. kroner. Det totale antal kursustilmeldinger hos SmartLearning er steget fra 1.996 i 2014 til 3.242 i 2019. Den største del er kurser på akademiniveau, som i 2019 udgjorde 2.367 kurser. SmartLearning arbejder 100% virtuelt, så det samme kursus kan leveres overalt i landet og til lige så mange interesserede kursister, som det skal være. De dygtigste undervisere kan formidle deres viden til alle interesserede, uden at støde mod kapacitetsbegrænsninger i den fysiske virkelighed, fordi vi med digitale værktøjer og løsninger kan have dem i det samme virtuelle rum og på den måde skalere knappe lærerressourcer.

SmartLearning kan bruges overalt i Danmark og dermed sikre fuldstændig geografisk ligebehandling. Som tallene viser har de virtuelle læringsrum succes – vi er overbevist om at det kun er begyndelsen på en lang vækstrejse, som vil blive til gavn og glæde for virksomheder og medarbejdere i hele Danmark.

Find indlægget på Jyllands-Postens hjemmeside her eller se alle SmartLearnings tilbud her